Catagena

Uddrag fra ”Hej Far Kære Emil”

Vi er taget ind til centrum, for at se lidt nærmere på det sydamerikanske natteliv. Inden for de gamle bymure, hvor afrikanske slaver engang blev handlet og transporteret til i tusindvis, åbner sig et latinamerikansk inferno af mennesker, salsa musik og høje grin. Nede af en smal brostensbelagt gade åbner en stor plads sig op mellem de gamle bindingsværkshuse. Pladsen er plastrede til med stole og borde, og der er mennesker over det hele, men vi er heldige og finder et ledigt bord, og kun et minut efter, står der 6 duggede fadøl foran os. Det er lunt, klokken er 22 og vi sidder alle sammen i T-shirt og shorts.

Det er sjovt at iagttage colombianerne. Her er et godt mix af børn, unge og gamle, og det er dejligt at se hvordan alle bruger byen. Ikke langt fra os, er et par gademusikanter lige gået i gang med at spille og det udvikler sig hurtigt til en salsafest. Det lige før jeg lader mig lokke med ind i flokken af dansende mennesker, men jeg kommer dog til fornuft, da et ungt og mega lækkert par, overtager scenen og tydeligvis ikke danser for første gang. 

Når jeg sidder her, og udelukkende kigger rundt på glade og søde mennesker, er det svært at forstille sig, at vi ikke skal mange år tilbage, før Columbia var et krigshærget land styret af narkokarteller, guerillakrigere og drug lords. For et par dage siden sejlede vi, i gummibåden, forbi Coast Guardens broer og bygninger. Der så vi beslaglagte både, sejlbåde og hjemmebyggede ubåde, så problemet med narkotrafik og kokain er med sikkerhed ikke kommet til livs i Columbia. Men vi føler os på ingen måde udsatte eller utrygge, når vi går rundt i gaderne. Jeg har følelsen af, at landet virkelig har ændret sig. Alle lokale vi snakker med, virker stolte over at vise deres land frem, som de siger virkelig har ændret sig. I gaderne møder vi politimænd som spørger os, om vi føler os trygge og forsikre os om, at de er her for at passe på os. Vi føler os i hvert fald meget velkommende.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.