Udgivelser

AT VENDE SIG MOD HAVET

AT VENDE SIG MOD HAVET er kommet til verden i et skrivekollektiv bestående af min bedste ven, Anders, bådtomler og dokumentarist, som var med på mere end halvdelen af vores jordomsejling, og min kone, Louise, som har et kompromisløst blik for indhold og de små detaljer. Jeg havde aldrig kunnet skrive denne bog uden dem.

Efter lange snakke har Anders sorteret i mine tanker og historier og skrevet dem ned. Når drengene var puttede om aftenen, har Louise og jeg redigeret, slettet og skrevet til – og til sidst har vores ven og dygtige redaktør, Tim, læst og kommenteret med stort overblik. Det har været en organisk proces med udgangspunkt i min historie og mine refleksioner, formet af os fire i fællesskab.

Ting bliver ikke kun bedre, de bliver også sjovere, når man gør dem sammen.

Emil Midé Erichsen (f. 1990)

Er vokset op i en familie af sejlere. I 2013 sejlede han som 23-årig afsted på en tre år lang jordomsejling med sin bror Theis som førstestyrmand ombord på sejlskibet Havana. Undervejs blev tv-programmerne ”Kurs mod fjerne kyster” født. Emil Midé Erichsen har tidligere udgivet bøger om sin rejse jorden rundt, som han også holder foredrag om. Han er senest udkommet med tv-programmerne ”Den sidste breddegrad” og ”Min egen kurs”.

LOGBOG FRA WALLENBERG

En fortælling om at tage afsked -og leve livet lige så længe vi har det.

Logbog fra Wallenberg er en fortælling om familiens seneste sørejse fra København til Svalbard, helt oppe ved kanten af polarisen mellem kælvende bræer og isbjørne.
Mikkel skriver med begejstring om at dykke med spækhuggere, sejle mod Polarhavet, overnatte under nordlyset i den iskolde Finnmark og tage på eventyr med første barnebarn ombord.

Men det er også en ærlig beretning om at stå midt i livet, om at turde at tage kaptajnsrollen i sit eget liv, om glæden ved fælles drømme og se dem blive til virkelighed.
Mikkel fortæller åbent om at tage afsked med sin far, langfartskaptajnen Troels Kløvedal, og hvordan han skal finde ud af at navigere i sin nye rolle som den ældste i flokken.

I Arktis sejler familien i havområder, der før var dækket af is, og får et tydeligt forvarsel om, at verden fremover bliver mere barsk at leve i. En højaktuel påmindelse om at vi alle har et ansvar for at aflevere vores klode i nogenlunde stand til kommende generationer.

Logbog fra Wallenberg er en bog for alle de eventyrlystne og dem, der godt gider at få et lille spark bagi og blive mindet om, at livet skal leves, lige så længe vi har det.

HEJ FAR KÆRE EMIL

Tanker fra en halv jordomsejling med Havana

I 2013 drog brødrene Emil og Theis ud på en tre år lang jordomsejling. På tv har mange fulgt med, når hele familien er ombord, og de sammen har sat Kurs Mod Fjerne Kyster. De har besøgt 17 lande, krydset 2 oceaner, dykket med hajer og haft over 30 mennesker med til søs. Mikkel og Emil har sat sig sammen på en lille palmeø for at dele alle de oplevelser og erfaringer, de har gjort sig undervejs. Deres egne rejsebeskrivelser og mails til hinanden danner rammen for en samtale, hvor far og søn åbent taler om ansvaret som skipper, om hjemlængsel, tvivlen og alle de udfordringer, der også følger med, når man slipper fortøjningerne og tager ud i det ukendte.

”Hej Far Kære Emil” er en bog om at gøre sine drømme til virkelighed, om at være far, søn, brødre og familie

ALT GODT FRA HAVANA

Fra Stillehavet og hjem

I far og søns første bog ”Hej far kære Emil” fortalte Mikkel og Emil om den første halvdel af jordomsejlingen med Havana. I ”Alt godt fra Havana” sluttes ringen, når de fortæller historien om rejsen fra Tahiti til København.
Mikkel og Emil deler igen ud af oplevelser, men også alle de tanker og overvejelser, der følger med ved at sejle et skib rundt om jorden. Emil fortæller om hjemvé, rejsemæthed og om at vokse med ansvaret som skipper. Mikkel fortæller om glæden ved at vende tilbage til steder, de før har besøgt, og om at opleve verden forandre sig. Men først og fremmest er ”Alt godt fra Havana” en begejstret beretning om en sprællevende klode fyldt med venlige mennesker og eventyr.
Læseren kommer med helt op på kraterkanten af aktive vulkaner og ned under overfladen til en pukkelhvalmor og hendes nyfødte unge. I storm og vindstille, ulidelig tropisk varme og ind i Borneos truede regnskov, hvor orangutangerne kæmper for overlevelse.
”Alt godt fra Havana” er også en fortælling om, at vores verden er skrøbelig. I Indonesien sejler familiens skib bogstaveligt talt igennem en grød af plastik, og på selv de fjerneste øer i Stillehavet er der næsten ingen fisk tilbage, fordi de højeffektive internationale fiskeflåder fanger alt på deres vej.

Gennem Mikkel og Emils fortællinger og hele familiens mailkorrespondancer og personlige samtaler bliver ”Alt godt fra Havana” til mere end en rejsebog. Det er, i lige så høj grad, en historie om at blive voksen, om at tage stilling, om ikke bare at glide med strømmen, men at tage livet alvorligt i højt humør og gøre det hele sammen som familie.

UNDER OVERFLADEN

Med drengene fra sejlbåden Havana

Emil, Theis & Alfred har dykket, siden de var helt små og har nu besluttet, at de vil dele nogle af de fantastiske oplevelser, de har haft i vandet. De vil med en ny bog-serie tage læserne med ned i den store fantastiske verden, der findes nede i havet, nede hvor verdens største dyr lever, blandt hajer og ind i farlige skibsvrag fra 2. Verdenskrig. De vil dele nogle af de mange spændende undervandsoplevelser, de har haft, og synes andre skal have mulighed for at opleve. Mange af billederne har familien taget på den jordomsejling, som de har været på i deres sejlbåd Havana, men der er også historier og billeder, fra dengang drengene var mindre og skulle lære at dykke.

Emil, Theis & Alfred kunne ikke få plads til det hele i én bog. Så i denne første bog – UNDER OVERFLADEN – handler mest om det med at holde vejret, udstyr, fridykning og dykke med masker. Altså, hvordan man selv rent praktisk kommer i gang med at udforske den undersøiske verden. Forhåbentligt ender det med, at læserne bliver lige så vilde med at komme ned under overfladen, som familien er. De næste bøger i serien PÅ EVENTYR MED EMIL, THEIS & ALFRED kommer til at handle om koralrevene, om havets største dyr, og selvfølgelig også om de farligste.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.