Ny bog fra sidste halvdel af jordomsejlingen

Om cirka to uger skulle vores nye bog meget gerne ankomme fra trykkeriet. Emil og jeg har igennem efteråret skrevet historier til bogen, mens Marian og Theis har fundet de bedste billeder frem fra anden halvdel af jordomsejlingen. Bogen kommer til at hedde ”Alt godt fra Havana” og er en forlængelse af ”Hej far kære Emil”. Men det bliver alligevel, på mange måder, en anderledes bog. I ”Hej far kære Emil” var det Emil og jeg der, i bogens samtaler, kredsede meget om det med at være far og søn, om at være skipper og dele de erfaringer vi gør os ude på de store oceaner. I vores nye bog er Marian, Alfred og Theis med i bogens samtaler og med til at dele alle de oplevelser, vi havde sammen på anden halvdel af jordomsejlingen fra Tahiti og hjem til København.

Det er altså en kæmpe stor og dejlig oplevelse, at vi sammen har rejst rundt ude i verden, og nu også har fornøjelsen af at genopleve det hele ved at samle nogle af de bedste oplevelser i endnu en bog. Håbet er selvfølgelig, at I også har lyst til at kigge med i ”familiealbummet” og sammen med os drage ud i den store forunderlige verden. Det er svært at vælge mellem de mange oplevelser og få plads til dem alle. Men vi har valgt ud fra, hvad vi selv synes har gjort størst indtryk og lejret sig i vores fælles erindring.

I ”Alt godt fra Havana” vil vi tage jer med under overfladen og ned til en pukkelhval-mor og dens nyfødte unge i de nordlige Vava’u øer i Tonga. På Fiji bliver Emil en vigtig del af en dramatisk redningsaktion af et strandet skib, og oppe i Vanuatu ø-gruppen oplever drengene at stå på kraterkanten af en aktiv vulkan, hvorfra de kan kigge lige ned i jordens indre. Vi kommer til traditionelle stammedanse i afsidesliggende landsbyer, hvor ånder og guder er en helt naturlig del af hverdagen, og hvor mændene ikke bærer andet end penisfutteral. I Indonesien rejser vi fra de kødædende komodovaraners øer til Bali og videre til Borneo, hvor orangutangerne lever, men desværre er hårdt pressede, fordi palmeolieplantager og skovfældningsmaskiner buldrer ind i den truede regnskov.

Dårligt nyt er der til dem, der godt kan lide at ligge på ryggen og læse, for vores nye bog bliver faktisk en lille smule tykkere end den første. ”Alt godt fra Havana” er en blanding af rejseoplevelser, men lige så meget en fortælling om at rejse sammen som familie, om moderlig bekymring når stormene raser, om at bevare rejselysten en hel jordomsejling igennem, om at være brødre og hinandens bedste venner og sammen opleve, at verden er skrøbelig og snart fortjener, at vi alle bliver bedre til at passe på den.

I snart to år har vores første bog ”Hej far kære Emil” ligget på bestsellerlisterne, og det skal I alle have en KÆMPE tak for! I foråret udgav vi bogen ”Under overfladen” som Emil, Theis og Alfred har skrevet sammen. Bogen er lavet til alle de børn og unge, der drømmer om at kigge med ned i den utrolige undersøiske verden. Men også ældre har lov til at lade sig inspirere, når drengene fortæller om, hvordan de selv kom i gang med at dykke, og alle de store oplevelser det har givet dem. Og nu er der altså en ny bog på vej, der runder vores jordomsejling af og også indeholder mange af de historier og tanker, man ikke så på TV.

”Alt godt fra Havana” er i butikkerne fra 1. december.

Håber I får lyst til at læse med.

Kærlig hilsen

Mikkel og resten af familien

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.