Vanuatu

Fra Fiji havde vi den skønneste sejlads til Vanuatu, hvor vi blandt andet satte ny 24 timers rekord med 206 sømil sejlet på et døgn. Den første ø, vi ankom til på Vanuatu, var øen Tanna i den sydlige del af ø-gruppen. Den første europæer, der opdagede øen var James Cook i 1774, og han opkaldte en af bugterne på øen efter hans skib Resolution. Vi lå i Resolution Bay, hvorfra vi kunne se skæret fra den aktive vulkan Yasur, ligesom Cook også har skrevet om skæret fra vulkanen i sin logbog. Forskere mener, at Yasur har været i udbrud næsten uafbrudt i omkring 800 år.

Fra bugten var der ca. 4 timers gang til foden af vulkanen. Da vi nåede dertil, var jorden under os varm, og oppe fra krateret kom røgskyer og store brag. Med en god portion kildren i maven gik vi op af vulkanen for til sidst at nå kraterkanten. Synet og chokket, der mødte os der på kanten, var dybt skræmmende og imponerende på samme tid. Kun et minut efter vi havde nået toppen, kom Yasur med et kæmpe brag fulgt af en eksplosion af lava, der skød flere hundrede meter op i luften.

Vi blev på kraterkanten i flere timer helt end til det blev mørkt, og lavaen lignede fyrværkeri, der i slowmotion blev skudt mod himlen fra indgangen til jordens indre.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.