God start på TV, søde beskeder og en masse tak

Rigtig mange har kigget med på premieren af vores 3. sæson af ”Kurs mod…” serien. Dem ude på TV2 der har forstand på seertal skrev til mig, at en premierestart med 824.000 seere var rekord for ”Kurs mod…” serien. Så også 1000 tak for at kigge med der.

Men det bedste tal fra TV2 var vurderingstallet. Det er et tal, der fortæller hvad folk faktisk syntes om programmet. Og her lå vi også rekordhøjt med et tal på 4,6 på en skala fra 1-5. Ikke at vi sådan går og jagter rekorder. Men selvfølgelig betyder det meget for os alle i familien, at jer der kigger med derude, faktisk godt kan lide hvad I ser. Kæmpe tak!

Jeg kan godt selv se, at det her er ved at udvikle sig til en lang takke-tale. Men det kan simpelthen ikke blive anderledes i denne omgang. For der skal saft-suse-mig også lyde et kæmpe tak, til alle jer der har læst vores bog og skrevet til os, at i kan lide den. KÆMPE TAK!

Vi får simpelthen så mange søde beskeder fra jer, og selvom vi gerne ville, når vi ikke at svare på dem alle. For det skal da ikke være nogen hemmelighed, at der er smæk på for tiden i vores lille familieforetagende: Vi klipper på livet løs på de sidste programmer i denne tredje sæson af ”Kurs mod…”, vi er så privilegerede, at mange gerne vil have os ud til foredrag om aftenen, og vi har også kastet os over planlægningen af vores næste rejse med Havana.

I midten af marts tager vi igen ud til drengene, og har også denne gang vores fotograf Hannelore med os. Der er meget arbejde med at skaffe tilladelser til at filme og få hele puslespillet til at gå op med, hvor vi skal sejle hen, og måske få det til at passe med at forlænge Alfreds påskeferie fra efterskolen, så han også kan komme med ud og se til sine brødre, og alle de andre 100 småting. Med andre ord, har vi skide travlt, men heldigvis kun med det vi holder af.

Mange velskrevne og velovervejede mails fra unge, der har taget modet til sig og skrevet og spurgt, om de kunne komme med ud at sejle med Emil og Theis, er landet i vores in-box. Til alle jer: Fedt at I skriver. Det er vejen frem her i livet, at I kaster jer ud i det og melder jer klar på banen!

Planen er lige nu, at Havana kommer hjem i sensommeren. Det betyder, at resten af turen faktisk er optaget af os og TV, og når de kommer til Middelhavet i starten af sommeren, har Emil og Theis tænkt sig, at det mest skal være bedsteforældre og andre fra vores store familie, der skal sejle med det sidste stykke hjem. Altså ikke flere ledige pladser på dette togt ?

Og så lidt nyt fra de varme lande.

Havana og drengene ligger nu i det nordøstlige hjørne af det enorme Indonesiske ø-rige. Området hedder Raya Ampat og i de mails vi får hjem, står det klart, at den undersøiske verden her er noget helt særligt. Der er ikke mange sejlere, der finder op til de øer, så lige nu sejler de mellem små uberørte øer og siger, at det måske er det noget af det smukkeste, de har set indtil videre på deres lange rejse.

Indenfor de sidste par uger har vi lavet en aftale med Mærsk om, at vi hyrer dem til at sejle os og Havana fra Malaysia til Middelhavet. Det gør vi for at komme udenom Aden-bugten, der jo i årevis har været hærget af Somaliske pirater. Vi har hele tiden vidst, at vi ikke skulle sejle den vej igennem, men nu har vi altså fundet en løsning, og derfor kan drengene nu også langsomt begynde at skimte Danmark derude i horisonten. Det sætter selvfølgelig en hel masse tanker i gang hos Emil og Theis om, hvordan det bliver igen at komme hjem, og hvad livet skal byde på, når de slutter deres jordomsejling. Men indtil videre er der ikke nogle faste planer, bare en masse nysgerrighed.

Tirsdag aften er der igen ”Kurs mod…” på TV2. Det bliver et lidt anderledes afsnit der stort set kun handler om at være på bedding med Havana. Altså at have den på land og gøre den klar til resten af jordomsejlingen. Vi er lidt spændte på, hvordan det vil blive taget imod med et helt afsnit der mest handler om vinkelslibere, bundmaling og en watermaker der driller mig og Emil.

Til gengæld kan vi love, at vi i løbet af denne sæson, også får masser af dykning, pukkelhvaler, spruttende vulkaner om mænd der danser rundt i penisfutteraler. Så vi håber, at I holder ud alle de kommende 7 tirsdage ?

Alle de bedste hilsner

 

Mikkel og resten af familien.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.