Ny bog om dykning

Dykkerudstyret er igen blevet fundet frem fra Havanas gemmer, og Emil, Theis og Alfred var en tur i havnen forleden. Selvom vandet stadig er skidekoldt, der ikke er mange koraller at kigge på og de bare skulle ned for at lægge nogle fortøjningskæder på bunden, så kom de op med kæmpe smil i ansigterne.

Hva’ skulle det fede være ved en mudret havnebund, vil nogen måske spørge. Men det er det bare! Det at komme under tryk og ned i verdenen af vægtløshed er, hver eneste gang, næsten lige fantastisk. Og det er netop den verden, vores nye bog handler om. Det er drengene, der har skrevet og taget alle billederne. Det er deres kusine Amanda, der også sejlede med Havana, der har tegnet, og det er som altid Marian, der har stået for at få det hele samlet i en bog.

Bogen hedder ”Under overfladen” og er den første bog i en serie af børne- og ungdomsbøger om den fantastiske undersøiske verden. I ”Under overfladen” fortæller drengene om, hvordan de som helt små selv startede med at dykke. De giver en masse gode forslag til, hvordan læserne selv kommer i gang med både fridykning og måske senere også at flaskedykke. De fortæller om nogle af deres største oplevelser ude i verdenshavene, og om hvordan man sagtens kan komme i gang herhjemme i Danmark… eller i badekaret. De næste bøger kommer til at handle om koralrevet, havets kæmper og de farligste dyr ude i havene.

Vi er faktisk ret stolte af vores nye bog alle sammen. Vi synes, den er blevet lige som den skal være, og det er sjovt at se mange af de oplevelser og billeder, vi har samlet sammen igennem årene, trykt i en rigtig bog og ikke bare i vores eget lille fotoalbum. Vi håber selvfølgelig, at vores bog vil inspirere alle, der kigger med i den, til at tage med ned under overfladen.

Emil og jeg er kommet i gang med at skrive på 2’eren til ”Hej Far Kære Emil”. Vi har længe gerne ville skrive, men har begge haft et forår med rigtig mange foredrag, og vi har simpelthen ikke haft tid og ro i hovedet før nu. Men nu er vi i gang, og vi starter der hvor ”Hej Far Kære Emil” sluttede, nemlig på Tonga i det sydlige Stillehav.

Vi har begge oplevet, hvor skønt det er at få lov til igen at dykke lidt ned i de mange oplevelser, vores lille familie har fået sat ind på kontoen de sidste par år. Det tager tid at fordøje en rejse, der gik over 26.000 sømil, over flere store oceaner og til mere end 20 forskellige lande. Men det er også dejligt nu at få lov til at sidde og tænke tilbage på, hvor vildt det hele har været.

Det tager jo lidt tid med bøger, og inden vi har skrevet færdigt, Marian har fået samlet det hele til trykkeriet osv., så bliver det nok først i det sene efterår, at 2’eren ligger klar ude i boghandlerne. Som I kan fornemme hedder bogen lige nu ”2’eren”, men det er jo kun indtil vi har fundet den rigtige titel.

Theis sejler lige nu Danmark rundt som underviser på højskolen Oures langturssejlerlinje. Alfred har læseferie og glæder sig til at have de sidste 1.g eksamener i hus. Emil og Louise tager Havana på land inden længe. Jeg skal være vært for en Knæk Cancer særudgave af Toppen af Poppen der skal optages i næste uge, og er, af uransaglige årsager, blevet spurgt fra Statsministeriet, om jeg vil holde en båltale Sankt Hans aften på Marienborg. Når chefen kalder, kommer man jo! 🙂 I juli måned skal vi alle holde fri… og måske skrive lidt bøger.

Det var vist, hvad det kunne blive til af ”kort nyt fra Havana” i denne omgang.

Kærlig hilsen

Mikkel og resten af besætningen

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.