Ny hjemmeside

For mange af jer er det nok ikke den store nyhed, at vores lille familie er vokset. Emil er flyttet sammen med Louise og Theis med Ida. Og det kommer nok heller ikke som den store overraskelse, at vi godt kan lide at gøre tingene sammen i vores familie. Så vores nye hjemmeside er også et lille familieforetagende.

Marian og Louise har stået for at skrue hjemmesiden sammen og har fået hjælp af et par gode venner. Karsten er god til alt det med teknikken, og Kit, der er grafisk designer, har hjulpet med at få det hele til at se brandgodt ud. Håbet er, at I får lyst til at kigge lidt med derude, og vores plan er, at havana.dk er stedet, hvor vi kan få lov til at dele vores historier med jer. På hjemmesiden kan I blandt andet finde en globus, hvor I kan følge Havanas sejlrute rundt om jorden. Ved at klikke ind på de små prikker på kortet, kan I læse lidt om stederne, vi har besøgt, se nogle af drengenes flotte billeder og videoer eller få nogle små uddrag fra vores bøger.

Skal I snart afsted igen?… Er det spørgsmål, vi oftest får. Og jo, det skal vi. Vi har bare ikke nogen færdig plan endnu. Men indtil der igen er stukket nye kurser ud på kortet, lover vi at holde jer opdateret her på hjemmesiden.

Lige nu ligger Havana stadig her på ydersiden af vores husbåd i en af Københavns kanaler. Men planen er, at vi tager den på land om nogle uger. Sidst vi havde Havana på bedding var på Tahiti for omkring to år siden. Og der er løbet meget vand under kølen siden da. Mange ugelange sejladser over Stillehavet, nord om Papua Ny Guinea, og tusindevis af sømil igennem indonesiske farvande, inden vi nåede Malaysia, hvor Havana blev løftet ombord på det store containerskib og sejlet til Europa. Så en ny omgang bundmaling vil nok være på sin plads. Og så er der selvfølgelig alle de andre tusinder af småting.

Theis og Ida har været i gang med at male i kabyssen og vaske alt ned efter tre år med masser af mennesker ombord hver eneste dag. Og Theis har også været nede og reparere vores propel, der gik i stykker 100 meter inden, vi satte fortøjningerne på Toldboden sidste sommer. Og ja, det er så ikke den eneste tur, Theis har haft i vandet. D. 23. december ringende Theis nemlig og sagde, at han og Ida nok lige blev lidt forsinket til julefesten hos min far på Djursland. Lige inden de skulle køre afsted ville Theis nemlig dobbelttjekke, at alle søventiler i Havana var ordentligt lukket. Søventilerne er der, hvor der kan komme f.eks. kølevand ind til motoren, men også vand til den lille saltvandshane i kabyssen. Og søventilen til saltvandshanen knækkede så. Så meldingen over telefonen var: ”Far, vi kommer nok lidt for sent, for Ida sidder lige pt. med en finger i et hul i bunden af Havana”. Men Theis fandt en træprop, der passede, hoppede en tur i det kolde vand, fik banket den i udefra, og den prop sidder der endnu og skal nok også lige fikses, når vi kommer op på beddingen.

Snart er Havana altså sejlende igen, og som alle andre håber vi på, at vi i år får en af de somre, hvor der ikke er nogen som helst gode grunde til at sejle ret langt væk. For sådan er det jo, når den skandinaviske sommer viser sig fra sin smukkeste side, så findes der ikke mange andre skønnere steder end det sydfynske øhav, Limfjorden eller et smut til den svenske skærgård.

Vi er som regel forsigtige med at sige, hvor vi synes andre skal rejse hen. Man kan så nemt komme til at skuffe nogen, for alle rejser – også selvom de måtte gå til samme sted – opleves forskelligt fra person til person. Det med at rejse er jo lige så meget en tilstand og kan være helt forskellig fra øjnene, der ser. Men der ligger et lille sted syd for Lysekil i den svenske skærgård, hvor man også kan komme til uden båd. Det hedder Basholmen, og er et lille nedlagt skibsværft, der nu er lavet om til museum og pensionat. Der får man næsten alt det bedste, skærgården har at byde på.

Man kan også bare pakke et lille telt. Det gjorde Marian og jeg for et par somre siden, mens drengene var ude at sejle. Og de tre dage, hvor vi nød godt af den svenske allemandsret, der jo giver alle lov til at slå telt op næsten alle steder, var som en hel rejse i sig selv.

Stop hos Pelles Rökeri i Grundsund og køb en god skagensröre, og en flaske hvidvin, og find et skær, hvor I tænder et lille bål. Så bliver det sgu ikke meget bedre 🙂

Go’ tur og kærlig hilsen
Mikkel og resten af holdet

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.