Ny motor i Havana

Hej med alle jer derude

Det er efterhånden ved at være længe siden vi har givet lyd fra os. Men vi har haft travlt med at holde ferie og være offline hele sommeren. Men nu er vi tilbage ved tasterne, og her kommer en lille beretning fra sommeren.

Det var næsten som om, at vores gode, gamle motor vidste, at vi var nået hele vejen hjem. I hvert fald stillede den træskoene i sommers på den første sejltur efter vores hjemkomst.

Halvvejs fra København mod Ishøj, hvor vi skulle have Havana på land, gik den ud. Vi var lige kommet igennem den strømfyldte rende ved Øresundsbroen og Dragør, og ned syd om Amager, da motoren uden varsel gik i stå. Det var bare Louise og jeg selv, der var ombord og efter at have tjekket om der sad noget i skruen, satte vi et par sejl. Louise sejlede os stille og roligt ind i Køgebugt i den lette vind, imens jeg kiggede på motoren. Men jeg kunne intet stille op. Theis og Mikkel kunne, på en telefon hotline, heller ikke komme på, hvad det kunne være, og i stedet aftalte vi, at de kom og hentede os med en gummibåd, når vi nærmede os Ishøj.

Dagen efter kom vores gode ven og mekaniker Anders, ombord på Havana og sammen splittede vi motoren ad. Han kunne heller ikke finde problemet, og vi måtte desværre erkende, at den gamle motors dage nok var talte. Oprindeligt var planen i virkeligheden, at vi bare skulle have Havana en hurtig tur på land, give hende en gang bundmaling og så tilbage i vandet og på sommerferie. Men som det jo er med både, så ændrer planerne sig ofte. Så i stedet for en tur til det sydfynske blev det et par uger på bedding, hvor vi startede med at hive den gamle motor ud.

Men det må siges at være god timing og held i uheld. For tænk hvis motoren i stedet var stået af på Borneo i Indonesien. Så havde der været langt til en ny motor, og formentlig flere måneders arbejde med først at skaffe den rigtige, og derefter få langt den i Havana. Der er det altså bare noget nemmere, når vi kan ringe til Anders, som ved lige præcis hvilken motor der skal i, og efterfølgende kan hjælpe os med alle de ting, vi ikke selv kan finde ud af.

Så nu ligger der den fineste motor i Havana, og det var faktisk helt rart at gå og skrue lidt båd igen. Siden vi kom hjem, er det ikke mange timer jeg har brugt på Havana, og lige så snart jeg kom i gang, kunne jeg mærke, at jeg faktisk havde savnet det. Det er også med fingrene nede i båden, at tanker og drømme om nye rejser og eventyr bliver startet. Og ikke mindst er vi alle sammen enige om, at det er en virkelig skøn båd vi har, også selv om den nogen gange driller og kræver en masse opmærksomhed.

For et par uger siden, kunne vi så sætte Havana tilbage i vandet og testsejle den nye motor. Og hold nu op, hvor den spinner.

Vi håber I har haft en dejlig sommer.

Kærlig hilsen

Emil og resten af Havana-familien

 

 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.